Márciusi jeles napok a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban és a Digitális Erőműben

A márciusi programunk két és fél órás időtartamában mindkét intézményünkben különleges attrakciókkal várjuk az érdeklődőket.

A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban első emeleti mozitermünkben egy igazi kuriózumot, egy archív filmhíradórészletet tekinthetnek meg az  időskori Görgeyről, valamint a 80 huszár című magyar történelmi dráma filmrészletét vetítjük.

A mozizás után kézműves sarkunkba invitáljuk Önöket, ahol megismerkedhetnek a kép mozgásával. Vajon hogyan lehet egy rajzolt képet  rávenni arra, hogy az a mozgás illúzióját keltse?
A program folytatása a Digitális Erőmű Digitális Műhelyében zajlik, ahol további ismeretekre tehetnek szert a MaNDAdb virtuális kiállításai segítségével. Az utunk során értékes információkkal gazdagodhatunk Görgey Artúrról, hiszen megítélése a mai napig vitákat gerjeszt: Áruló? Bűnbak? Élő vértanú? Hadvezér? Tudós? Szinte valamennyi. De a március ifjakról is biztosan beszélnünk kell…

Az utolsó állomásunkon egy érdekes világba nyerünk bepillantást a virtuális szemüvegek alkalmazásával. Szinte megtapinthatjuk a szabadságharc korabeli fegyverek markolatát.

A program során a látogatók egy játékban is részt vehetnek, a helyesen válaszolók apró ajándékokkal gazdagodnak.

Az attrakció 2018 márciusában előzetes bejelentkezést követően csoportos jeggyel látogatható.