Digitális Kárpát-medence kiállítás

Látványos filmetűdökön jelenik meg a Kárpát-medence kulturális örökségének lenyomata. A Magyar fénymúlt alcímet viselő kiállításon felidéződik az elmúlt száz év történelme, művészete, hagyományai. Az eredeti felvételeken a magyar feltalálók, művészek, sportolók mellett régmúlt korok hétköznapi szereplői is feltűnnek. A kiállítás különleges hangulatát a projektorok fénye és az épület nyújtotta térélmény közötti kontraszt teszi egyedivé.

További látnivalók

Barátkozás az Arduino Uno mikrovezérlővel

Az Arduino nagyon népszerű az elektronikával és robotikával hobbi szinten foglalkozók körében és egyben remek eszköz az informatika és programozás világának megismertetésére. Hogy mire használjuk, az csak a kreativitásunktól függ.

A Manda 3D képanyagainak megismerése

Az érdeklődő korosztály egy érdekes válogatást kap a mandadb 3D anyagaiból. A bemutató kapcsolódik a tananyaghoz, elsősorban a művészetek, nép kultúra és történelem területéről.

Néptánc – tánc sarok

A magyar néptánc, népzene ezerszínű arculatából kiemelve a leányok Gömör, Felvidék, Domaháza, Zemplén vidékeinek tánclépéseit, dalait leánykarikázó formában, a fiúk pedig Hortobágy, Domaháza, Szatmár motívumait mutatós fiú verbungot, eszközös táncot ismerhetik meg.

Árnyjáték

Állatok, különböző jellegzetes figurák árnyképeinek megjelenítésével rövid, a gyermekekkel közösen kitatált történetek, mesék kelnek életre a Kárpát-medence kiállítás területén.