Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

Legyél te is részese a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark világának, gyere és gazdagodj új élményekkel! A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a több, mint 150 éves múlttal rendelkező kohászati üzem területén valósult meg, a több mint 100 éves ipari műemléki épület hasznosításával.

A turisztikai attrakció a legkorszerűbb technika segítségével mutatja be az ózdi Fúvógépház épületében a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark interaktív kiállítását. Az Élménypark a magyar filmtörténet mellett a lengyel, cseh és szlovák filmtörténetbe is betekintést enged. A látogatók megismerkedhetnek a magyar és kelet-európai filmtörténet meghatározó tematikai műfajaival és egyben lehetőségük nyílik arra, hogy az általuk kiválasztott filmtörténeti korszakra jellemző film egy-egy részletét újraforgassák, eljátsszák.

Eljött az idő, hogy színre lépj!


3600 Ózd, Törzsgyár – Ipari Park, Gyár út 1.

nfe.hu

48 705 024

info@nfe.hu

További látnivalók

Losonc

Egykor Nógrád vármegye kereskedelmi, pénzügyi és kulturális központja Losonc városa közel ezeréves múltra tekint vissza. Az Ipoly mentén található városban számtalan kulturális esemény váltja egymást, melyek a vásárok és népi hagyományok történelmére hagyatkoznak.

Rimaszombat

Az Ózdtól mindössze 40 percre található a város egyik testvérvárosa, Blaha Lujza szülővárosa Rimaszombat, amely számos kulturális és szabadidős programmal szolgál a városba érkezők számára.