Rimaszombat

Az Ózdtól mindössze 40 percre található a város egyik testvérvárosa, Blaha Lujza szülővárosa Rimaszombat, amely számos kulturális és szabadidős programmal szolgál a városba érkezők számára.
A városi galériában kortárs művészeti kiállításokat lehet megtekinteni, míg az 1977-ben létesített csillagvizsgálóban tudományos célú munkálatoknak lehetnek megfigyelői az érdeklődők. A szabadidős tevékenységeket kedvelő turisták bebarangolhatják a térséget a várost körbeölelő kerékpárútavonalakon és megmártózhatnak Szlovákia legmelegebb vizű tavában, a Meleghegyi víztározóban.

Rimaszombat Önkormányzata


Mestský úrad Rimavská Sobota Svätoplukova 9 979 01 Rimavská Sobota

hu.rimavskasobota.sk/

mesto@rimavskasobota.sk

További látnivalók

Losonc

Egykor Nógrád vármegye kereskedelmi, pénzügyi és kulturális központja Losonc városa közel ezeréves múltra tekint vissza. Az Ipoly mentén található városban számtalan kulturális esemény váltja egymást, melyek a vásárok és népi hagyományok történelmére hagyatkoznak.

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

Legyél te is részese a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark világának, gyere és gazdagodj új élményekkel! A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a több, mint 150 éves múlttal rendelkező kohászati üzem területén valósult meg, a több mint 100 éves ipari műemléki épület hasznosításával.