A XX. Nemzetközti-Magyar Fotószalon felvidéki régiójának képanyagából összeállított virtuális kiállítás

A kiállítóterek egyelőre üresek, az online tér azonban nem.

Látogatóinkat és támogató közösségeinket nem szeretnénk megfosztani a befogadói élményétől, ezért virtuális formában mutatjuk be a szalon fotókollekcióját.

A XX. Nemzet-közti Magyar Fotószalon vándorkiállítását a Magyar Fotóművészek Világszövetsége a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. Digitális Erőműve közreműködésével mutatja be Ózdon immár 4. alkalommal.
A fotószalon pályázati felhívására 5 kategóriában nevezhettek műveikkel az alkotók. Ezek egyike volt a hagyományos (általános színes, monokróm) kategória. Feldolgozandó témaként lehetett választani továbbá a COVID-19 bemutatását, Trianon 100. évfordulóját és a „Víz“ megörökítését, az ötödik kategória pedig a „Vendégségben“ elnevezést kapta.
A kiállításra életkortól és foglalkozástól függetlenül bárki nevezhetett, aki magyar állampolgár, vagy magyar nemzetiségűnek vallja magát, bárhol is él a nagyvilágban.
124 alkotó több mint 1500 fotója vett részt a pályázaton. Franciaországból, USA-ból, Kanadából Romániából, Szerbiából, Magyarországról és Szlovákiából is érkeztek pályaművek. A négy tagú szakmai zsűri tagjai 319 fotót ítélt kiállításra alkalmasnak, ebből 45 lett beválogatva a felvidéki régió vándorkiállításának képanyagába.