Egyetemi Nap a Digitális Erőműben

Öt helyi középiskola és három kazincbarcikai oktatási intézmény 11-12. évfolyamos diákjai vettek részt a Digitális Erőmű Egyetemi Napján.

A 210 fiatal azért érkezett hozzánk, hogy megismerjék a Miskolci Egyetem képzési kínálatát. A program során 7 egyetemi kar mutatkozott be átfogó tájékoztatást nyújtva arról, hogy mire számíthatnak azok, aki hazánk egyik legszebb campusán szeretnének továbbtanulni. Az előadásokhoz kapcsolódóan helyi/regionális cégek, intézmények is képviseltették magukat prezentálva, milyen munkalehetőségek közül választhatnak az adott képzéseket elvégzők. A diákok csoportokra bontva, 7 elkülönített helyszínen „forgószínpad-szerűen” hallgatták meg az egyes előadásokat. A Műszaki Földtudományi Kar állomásán a Mezei Klíma ügyvezetője mutatta be cége tevékenységét. Az Egészségügyi Kar képviselője mellett az Almási Balogh Pál Kórház egyik szakembere vázolta fel az egészségügyi pálya szépségét és kihívásait. A Gazdaságtudományi Kar kapcsán a K&H Bank ózdi fiókjának vezető munkatársai, valamint a Hotel Ózd és a Piramis Kft. ügyvezetői voltak jelen. A Műszaki Anyagtudományi Kar bemutatkozását a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. HR referensének előadása színesítette. Az Állam- és Jogtudományi Karhoz vonatkozásában dr. Csuzda Gábor igyekezett felkelteni a fiatalok érdeklődését a jogi pálya iránt.

Lovas Lajos, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

A Bölcsészettudományi Kar valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Ózdi Kirendeltsége között a szociális munka volt a közös kapcsolódási pont. A Felkor 2000 Kft. valamint a Spál Kft. ügyvezetői is elfogadták a meghívást, ők a Gépészmérnöki és Informatikai Kar képzési vonalát erősítették.
A 7 kar mellett a Miskolci Egyetem ózdi kihelyezett tagozata is képviseltette magát a rendezvényen. A bemutató előadások alkalmával sok hasznos információ hangzott el, és lehetőség nyílt arra is, hogy a fiatalok válaszokat kapjanak kérdéseikre a szakemberektől. A mintegy 4 órát felölelő program az elhangzott tájékoztatókon alapuló, interaktív nyereményjátékkal zárult.

A képekre kattintva galéria nyílik meg.