Aktualitások

Innovativ hunok a Digitális Erőműben

2018. december 11.

Intézményünk, a Digitális Erőmű adott helyet az Ózdi Szabadegyetem legutóbbi előadásának. A felvezető program Dulai Lajos „Emberek a nagyvilágból” című fotókiállításának ünnepélyes megnyitója volt. Először Bojtos Zoltán intézményvezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd a kiállítás egyik patrónusa, Lőw Gábor a Hotel Ózd ügyvezetője osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel.

Véget ért a III. Digitális Napok

2018. november 21.

Harmadik alkalommal is eredményesen zártuk a Digitális Napok elnevezésű programsorozatunkat a Digitális Erőműben. Csapatunk sokat dolgozott annak érdekében, hogy látogatóinkkal megismertessük a virtuális világ, a robotika, technika és az informatika legújabb vívmányait. Rendszeresen visszatérő kiállítóink mellett új partnerekkel is gazdagodtunk, s ennek köszönhetően még színesebb lett a Digitális Napok programkínálata.

III. Digitális napok

2018. november 13.

Az ózdi Digitális Erőműben harmadik kerül megrendezésre a Digitális Napok programsorozatot. A programsorozat keretében a látogatók egy hatalmas térben találkozhatnak a legfrissebb technológiai vívmányokkal és fejlesztésekkel.

Rangos elismerés az egykori kohászati üzemnek

2018. október 31.

Két díjat is nyert a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. Kultúrgyár Projektje az idén, 20. alkalommal megrendezésre került Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.

Őszi Mustra – programsorozat a Digitális Erőműben

2018. szeptember 13.

A szőlő és a bor ünnepe alkalmából a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. tisztelettel vár minden kedves érdeklődőt a Digitális Erőmű szeptember 21-i programsorozatára.

Életcserepek kiállítás

2018. május 23.

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. Digitális Erőműve Életcserepek című, könyvbemutatóval egybekötött kiállításán a Kazincbarcikai Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztálya
betegeinek kreatív csoportfoglalkozásain született alkotásait, valamint Papp Cecília festőművész festményeit tekinthetik meg az érdeklődők a négy évszak tükrében.

II. Digitális Napok – Ahol életre kelnek a drónok és a robotok

2018. május 04.

A tavaly őszi siker után idén ismét nagy érdeklődés kísérte az április 27-28-án immár második alkalommal megrendezett Digitális Napokat, amely a maga nemében egyedülállónak számít a térségben.

Digitális Napok – Ahol életre kelnek a drónok és robotok

2018. április 24.

A látogatók egy hatalmas, tágas térben találkozhatnak a legfrissebb technológiai vívmányokkal és fejlesztésekkel. A széles és színes skálán mozogó kiállítás programjában szereplő robotok, versenydrónok és 3D modellek mind-mind arra inspirálnak, hogy az érdeklődők a lehető legtöbb eszközt és fejlesztést kipróbálják.

Cseh Tamás és Bereményi Géza dalai a Digitális Erőműben

2018. április 07.

A Digitális Erőmű 2018. május 4-én 19 órakor Utazol Artúr, leltelt az évad! címmel zenés estet rendez az Erőmű épületében.

Törékeny varázs – a putnoki Holló László Galéria hímestojás gyűjteményének kiállítása

2018. március 22.

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ózdi Digitális Erőműve szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a putnoki Holló László Galéria hímestojás-gyűjteményéből rendezett Törékeny Varázs című kiállításra, melynek március 26-án, 17:30-kor rendezett ünnepélyes megnyitóján Riz Gábor (fővédnök, országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési miniszteri biztos) mond köszöntő beszédet.

Márciusi jeles napok a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban és a Digitális Erőműben

2018. március 02.

A márciusi programunk két és fél órás időtartamában mindkét intézményünkben különleges attrakciókkal várjuk az érdeklődőket.

Lélekjelek fotókiállítás

2018. február 23.

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. és a Digitális Erőmű Lélekjelek címmel kiállítást szervez a XVII. Nemzetközi Magyar Fotószalon Felvidéki régiójának képanyagából.

Mizerák 75

2018. január 31.

Mizerák István születésének 75. évfordulója alkalmából a fotóművész 75 portréfotója kerül bemutatásra a Digitális Erőműben.

Jótékonysági est az Ózdi Néptánc Egyesület támogatására

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. szeretettel meghívja önt jótékonysági estjére, mellyel az ózdi néptánc egyesületet támogatjuk.

Pályázat ózdi és Ózd térségi általános és középiskolás fiatalok részére

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ózdi intézményegysége, az ózdi és Ózd térségi általános és középiskolás fiatalok részére pályázatot hirdet.

Magyar Kultúra Napja a Forum Hungaricum intézményeiben

2018. január 19.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és a Digitális Erőmű közös szervezésben ünnepli a Magyar Kultrúra Napját Ózdon, január 22-én, hétfőn.

Digipédia Szakmai Nap

2017. november 15.

A Digipédia Szakmai Nap a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. rendezvénye, amelynek kiemelt témája a digitális oktatást támogató módszerek, azaz kulturális adatbázis (Digipédia) bemutatása, ill. – a MaNDA adatbázis felhasználásával – gyakorlati példák ismertetése.

Digitális Napok összefoglaló

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ózdi intézményegysége, a Digitális Erőmű szervezésében zajlott Digitális Napok elnevezésű kétnapos rendezvényen – 2017. november 10–11-én – a digitális világ legfrissebb technológiai vívmányai és innovatív fejlesztései mutatkoztak be széles nézőközönség előtt.

Digitális Napok – Ahol életre kelnek a drónok és a robotok

2017. október 13.

Az ózdi Digitális Erőműben első alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Napok programsorozata.

Ádám János fotográfus kiállítás a Digitális Erőműben

2017. október 11.

Október 20-án 17 órakor IDŐ-részletek címmel nyílik meg Ádám János fotográfus kiállítása a Digitális Erőműben. A tárlatot Marosréti Ervin újságíró nyitja meg, melyet Csikai Sándor és Révész Patricia fuvola-elődása követ. A kiállítást november 10-ig, hétfő kivételével minden nap 8-16 óra között lehet megtekinteni a Digitális Erőmű épületében.